* User Login

Dobrodošli, Gost. Molimo prijavite se ili se registrirajte. Jeste li propustili svoj aktivacijski email?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave

Select language:
Ili se prijavite pomoću računa svoje društvene mreže

Pretraži

Autor Tema: PLENKOVIĆ 'Temeljni cilj nam je rasteretiti poduzetnike te građanima omogućiti v  (Posjeta: 1031 )

Offline Zagreb-Forum

  • Početnik
  • Postova: 19
Hrvatski premijer Andrej Plenković koji u petak odlazi u dvodnevni posjet Bosni i Hercegovini, kao prvoj vanjskopolitičkoj destinaciji obećanoj još u predizbornoj kampanji, rekao je da će u BiH uputiti dvije ključne poruke, o potpori Hrvatske toj zemlji i potpori Hrvatima koji u njoj žive.

Plenković će tijekom posjeta u petak i subotu boraviti u Sarajevu, Mostaru i Kiseljaku, a sastat će se među ostalima s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te vjerskim čelnicima, s poglavarom Islamske zajednice u BiH Reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem i s Vrhbosanskim nadbiskupom kardinalom Vinkom Puljićem.

Odlazak u BiH "je ispunjavanje obećanja iz izborne kampanje. Ja sam jasno kazao da će BiH biti vanjskopolitički prioritet broj jedan za vladu RH", rekao je Plenković gostujući u Dnevniku HRT-a.

Naglasio je da će u BiH uputiti dvije poruke, od kojih je prva da će "Hrvatska pomoći BiH da kvalitetno funkcionira kao država i pomoći joj na putu u EU".

Druga i najvažnija poruka je da će Hrvatska "voditi računa o ravnopravnosti Hrvata kao najmalobrojnijeg od konstitutivnih naroda po recentnom popisu, da njihova prava u budućim planovima i razmatranjima eventualnog novog ustavnog uređenja zemlje budu na najbolji mogući način zaštićena", dodao je premijer.

Premijer je u intervjuu za središnji Dnevnik HRT-a izjavio i kako je namjera ove Vlade bila da počne s nekim konkretnim potezom i odlučila se na prvoj sjednici krenuti s cjelovitom poreznom reformom. Nije dobro raditi parcijalne reforme u vrlo frekventnom razdoblju, kazao je. Temeljni cilj nam je rasteretiti poduzetnike te građanima omogućiti viši dohodak, kazao je premijer.

Govoreći o snižavanju poreza na dobit za male tvrtke s 20 na 12 posto, kazao je da je to jedna od točaka koje mogu privući ulaganja.

Odgovarajući na pitanje je li zadovoljan nakon odrađene prve sjednice Vlade, kazao je da se zapravo sve odvija prilično brzo. Intenzivan je rad i prije i nakon izbora.

- Stvorili smo preduvjete da Vladin program možemo detaljno elaborirati. Mislim da su ministri zaista angažirani. Primopredaja je dobro prošla. Očekujem aktivan rad sljedećih mjeseci, a nadam se i četiri godine, izjavio je premijer Plenković.

- Petrov i ja se nismo se poznavali dobro ni do vremena nakon izbora. Ali u ovim posljednjim tjednima postavili smo suradnju, HDZ-a i Mosta, na zdravim temeljima, kazao je


_______________________________

http://www.bih-pravo.org/ - http://epravo.ba/

Oznake: