Autor Tema: Odbjegli računovođa Artur Kosanović ima državljanstvo susjedne države  (Posjeta: 2693 )

Offline Zagreb-Forum

  • MAX-korisnik
  • Postova: 4983
  • Spol: Muški
  • © ΘRIGINAL PRΘFILE ®
Uzeo HRT-u milijun i pol i zbrisao u BiH
Saznavši da je u svojim kriminalnim radnjama razotkriven, HRT-ov računovođa je u listopadu pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu čiji je državljanin.
Autor: sk/VLM, lč/VLM   05.11.2009 17:59                                  Uzeo HRT-u milijun i pol i zbrisao u BiH                           
(Foto: Arhiva VL)       
Prema nalogu Državnog odvjetništva, kriminalistička policija PU zagrebačke provodi istragu na HRT-u vezanu uz pronevjeru gotovo 1,5 milijuna kuna što ju je počinio Artur Kosanović, zaposlen u HRT-ovu računovodstvu.
Određene nepravilnosti u njegovu radu uočene su za revizije, a neslužbeno doznajemo da je Kosanović izdavao nepostojeće honorarne ugovore na temelju kojih je sebi navodno stavljao novac u džep.
Saznavši da je u svojim kriminalnim radnjama razotkriven, HRT-ov računovođa je u listopadu pobjegao u susjednu Bosnu i Hercegovinu čiji je državljanin te se tako našao na popisu hrvatskih kriminalaca i osuđenika koji su utočište pronašli u toj zemlji. Pronevjeru novca potvrdio je i glasnogovornik HRT-a János Römer.
– Prije 14 dana Odjelu za gospodarski kriminalitet s HRT-a poslana je dokumentacija zbog sumnje na krađu. Nadležne državne službe sada se bave time. Nažalost, s obzirom na to da je postupak u tijeku, ne mogu otkrivati imena, svote ili kakav drugi podatak čije bi objavljivanje moglo utjecati na uspješnost postupka – rekao je Römer.               
« Zadnja izmjena: 06-11-2009, 22:24:39 Mihacâ„¢ »

Oznake: