Autor Tema: Susjedna BiH postala je obećana zemlja za bjegunce od pravde  (Posjeta: 13947 )

Offline Zagreb-Forum

  • MAX-korisnik
  • Postova: 4983
  • Spol: Muški
  • © ΘRIGINAL PRΘFILE ®
Novi pravosudni skandal: I Golemović pobjegao u rodnu BiH!
Rođen je u Derventi pa u tom gradu, kao i u Bosanskom Brodu, ima prijatelja i rodbine; Nakon što je pušten na slobodu bjegunac je u Poreču bio samo nekoliko dana
Autor: Ivanka Toma   29.10.2009 23:30
                                                                                   Nakon što je pušten iz pritvora, Golemović (lijevo) nije gubio vrijeme                         
Nakon što je pušten iz pritvora, Golemović (lijevo) nije gubio vrijeme (Foto: 24 sata) 
Dražen Golemović, prvooptuženi u predmetu Ipsilon koji je USKOK-ov ogledni primjer za slučaj takozvane kapilarne korupcije pridružio se popisu hrvatskih optuženika koji su se od ruke pravde sklonili u susjednu BiH.

Uz Branimira Glavaša i kirurga Ognjena Šimića, Golemović, javnosti poznat kao kum Vjeke Sliška koji se oženio njegovom udovicom i prometnuo se u uspješna graditelja istarskih vila, stavio se na popis poznatih koji su se od hrvatske pravde sklonili u BiH. Usto je druga osoba koja je u BiH pobjegla sudu u Rijeci.

Ima državljanstvo
Protiv Golemovića je USKOK 9. listopada podignuo optužnicu, no Županijski sud u Rijeci istoga ga je dana pustio iz pritvora. USKOK-ovu je žalbu Vrhovni sud prihvatio za tri tjedna i predmet je vraćen sudu u Rijeci na ponovno odlučivanje. Danas je Županijski sud u Rijeci promijenio prijašnji stav i odredio da Golemovića ipak treba pritvoriti.

No pravosudna predomišljanja trajala su predugo. Golemović je u BiH, ima tamošnje državljanstvo i očigledno mu nije u planu trčati natrag u pritvor. Njegov odvjetnik Predrag Jošanović kaže kako “misli da Golemović nije pobjegao”. – Nismo se čuli pa ne mogu reći gdje je. Znam da mu je pritvor određen zbog bijega jer da je otišao u BiH, a nije se javio sudu – kaže Jošanović i dodaje kako će se žaliti na rješenje Županijskog suda u Rijeci.

Prema dobro informiranu izvoru, Golemović nije gubio vrijeme pošto ga je na početku mjeseca sud pustio na slobodu. Kod kuće u Vrsaru pokraj Poreča proveo je vrlo kratko vrijeme. Prve dane na slobodi proveo je u Zagrebu, a onda se zaputio ravno u BiH. Golemović je rođen u Derventi, a ondje, kao i u Bosanskom te Slavonskom Brodu ima podosta rodbine i prijatelja.U BiH ga je, doznajemo, barem jedanput posjetila i njegova supruga Danijela, inače udovica prije deset godina u atentatu stradalog Vjeke Sliška.(mm/VLM)
Nisu svi pritvoreni
Prema nekoliko osoba upućenih u slučaj, Golemović je prije manje od tjedan dana pribavio nove dokumente u BiH, što je također upućivalo na to da se ne namjerava vratiti u Hrvatsku gdje ga čeka sudski postupak i opasnost od ponovna pritvaranja.

Podsjetimo, protiv Golemovića je podignuta optužnica zbog poticanja na zlouporabu položaja i podmićivanje općinske tužiteljice, pročelnika u uredu Porezne uprave te šest policajaca. Osobe koje su bile s njim u nezakonitim odnosima također su optužene, ali nisu svi bili pritvoreni.               

« Zadnja izmjena: 06-11-2009, 22:15:44 Mihacâ„¢ »

Offline Zagreb-Forum

  • Početnik
  • Postova: 20
  • Spol: Muški
ne kužim zašto se ime Branimira Glavaša stavlja u tekst za usporedbu sa korupcijom,

btw svi pljuju po aktelnoj vlasti ali nitko se ne pita dali su su sudski procesi ispravni a zna se da je korupcija kičma ove vlasti i da su večina sudaca korumpirani , ako nisi politički podoban onda si ratni zločinac .........

Oznake:
 
Srodne Teme

  Naslov / Autor Odgovora Zadnji post
19 Odgovora
12263 Hitova
Zadnji post 06-05-2010, 07:09:54
Zagreb-Forum